25 mar.

2021

Namen programa je podpreti imetnike idej, da svoje ideje spremenijo v posel. Inovatorjem in podjetnikom pomagamo zgraditi izvedljiv poslovni model okoli njihove inovativne ideje o izdelku ali storitvi in jih spodbujamo k ustanovitvi podjetja.

Od startupovca do managerja

 

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

www.eu-skladi.si


Imate inovativno idejo, pa ne veste kje in kako začeti? EIT Jumpstarter je namenjen prav vam.

Na LUI v okviru projekta SIO podjetnim posameznikom in startupom nudimo pomoč pri razvoju njihovih idej, hkrati pa nefinančno pomoč, ki jo prejmejo, pokrepimo z mednarodnimi programi. Eden izmed takih, ki so namenjeni prvim korakom na podjetniški poti, je tudi EIT Jumpstarter.

Kaj je EIT Jumpstarter?
To je ustvarjalna skupnost, napredno znanje, edinstven program, strokovni trenerji in mentorji. Namen programa je podpreti imetnike idej, da svoje ideje spremenijo v posel. Inovatorjem in podjetnikom pomagamo zgraditi izvedljiv poslovni model okoli njihove inovativne ideje o izdelku ali storitvi, ga potrdimo in če se izkaže, da je njihova poslovna ideja trajnostna, jih spodbujamo k ustanovitvi podjetja.

EIT Jumpstarter je primeren za posameznike z inovativno poslovno idejo v zdravstvenem, kmetijsko-živilskem, surovinskem, energetskem sektorju ter v mestnem prometu ali predelovalnih dejavnostih, ki želijo pridobiti praktičen vpogled v to, kaj pomeni vodenje podjetja in ustanavljanje novih podjetij.

Kaj dobim v programu EIT Jumpstarter?
Udeleženci programa pridobijo spretnosti in znanje za zagon svojega podjetja, kot del alumni skupnosti pa od skupnosti EIT dobijo nadaljnjo podporo in namensko svetovanje glede naslednje faze razvoja poslovanja. Skupinam pomagamo pri povezovanju s potencialnimi partnerji, regulatornimi organi, potencialnim dobaviteljem ali prvimi kupci (B2B). Srečajo se z velikimi inovacijskimi središči v Evropi, kar je pomembno, kadar želijo vstopiti na tuje trge.


Na delavnici bomo obdelali prijavni obrazec, z nami pa bosta izkušnjo iz prve roke delila lanskoletna zmagovalca EIT Jumpstarterja - Tomaž Bizjak in Matija Gatalo. S svojo podjetniško idejo sta bila vključena v program predinkubacije na LUI.

 

Blaž Zupan

 

Delavnica je namenjena: podjetnim posameznikom, ki jih zanima vstop v svet podjetništva.

KDAJ:  četrtek, 25. marec, od 14. ure dalje.

KJE: online

Udeležba je brezplačna, prijava pa obvezna.

 Prijavi se zdaj!