18 mar.

2020

Za ogromno startupov je pridobiti investicijo sveti gral njihovega obstoja. Vendar - je to res primerno tudi za tvoj startup?

 Copy of 3 delavnica P2

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

www.eu-skladi.si

 

Za ogromno startupov je pridobiti investicijo sveti gral njihovega obstoja. Vendar - je to res primerno tudi za tvoj startup?
Veliko prepogosto se zgodi, da na strani startupov ni pravega razumevanja tega, kako investitorji razmišljajo in kaj vodi njihove odločitve. To vodi do nerealnih pričakovanj in nezadovoljstva na obeh straneh.

Na delavnici bomo detajlirano pregledali različne tipe investitorjev in kako se med seboj razlikujejo. Obdelali bomo osnove matematičnih modelov investicij, da boste razumeli, zakaj so investitorjem določena podjetja zanimiva, druga pa ne.
Največji del bo namenjen pregledu vseh ključnih pogojev investiranja in praktične analize t.i. "term sheet". Izvedeli boste, kaj pomenijo likvidacijske preference, kaj antidilucija in podobno, da boste naslednjič v pogovoru z investitorji vedeli točno o čem govorijo in se boste lahko dobro pogajali...

Zaključili bomo s pregedom exitov - kaj in kako se zgodi, in koliko dejansko zaslužijo ustanovitelji startupa, koliko pa investitorji.

 

Delavnica je namenjena: vodjem podjetij in timov ter vsem, ki se želijo pripraviti na investicijo ter pogovore z investitorji.

 

KDAJ: sreda, 18. marca, od 12.00 do 15.00 ure
KJE: online

(prijavljeni na delavnico bodo prejeli povezavo en dan pred delavnico)

Delavnica je brezplačna! Pohitite s prijavo, število mest je omejeno!

 Prijavi se zdaj!

powered by social2s