EIT Health logo ePrvak

bootcamp

EIT Health je največja organizacija inovacij na področju zdravja, podprta s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologije (EIT) in Evropske Unije, in ima v lasti enega največjih vseevropskih pospeševalnikov, z več kot 20 različnimi programi za študente, doktorje znanosti, mala in srednja podjetja, in  strokovnjake s področja medicinske tehnologije, biotehnologije, ter znanosti o življenju in e-zdravja.

Trenutno aktualni razpisi treh vodilnih programov pospeševanja InnoStars Awards, Health Catapult in Headstart Funding, se zaključijo 27. 03. 2019. Pohitite, rok za prijavo je že skoraj tukaj. To so le trije od 20 programov pospeševalcev, ki so samo v letu 2018 spodbudili razvoj trga za okoli 70 inovativnih podjetij v Innostars regiji, z osebnimi mentorstvi, usposabljanji in financiranji za nadaljnji razvoj. Precej večje število startupov v Evropi pa je prejelo podporo iz dodatnih programov v okviru EIT Health.

Želeli bi izpostaviti EIT Health BootcampsBootcampi so intenzivni inkubacijski programi za novoustanovljena podjetja in podjetniške ekipe, ki trajajo 2 do 3 mesece.

Programi Bootcamp vabijo ekipe magistrov, doktorjev in doktorandov ter postdoktorjev in strokovnjakov, ki imajo poslovno idejo za izdelek, ki je še v fazi raziskovanja in razvoja.

Vsak Bootcamp gosti ekipe iz vse Evrope. V letu 2019 se bo izpeljalo pet Bootcampov in en Bootcamp Plus:

CRAASH Barcelona: 12-tedenski program, ki evropskim raziskovalnim skupinam pomaga pri uvedbi uspešnih inovacij na področju zdravja, diagnosticiranja in e-digitalne zdravstvene oskrbe, namenjenim izboljšanju zdravja in oskrbe bolnikov.
Validation Lab: edinstven dvomesečni Lab, ki omogoča podjetnikom iz vse Evrope, da odkrijejo poslovni potencial svojih zdravstveno-tehnoloških idej.
MedTech Bootcamp: zagotavlja interdisciplinarne skupine inženirjev in zdravstvenih delavcev ter nudi udeležencem individualno podjetniško orodje, prepričljiv poslovni načrt in  mrežo vlagateljev.
E-Boat: pospeševalnik za novoustanovljena podjetja z inovativnim mobilnim zdravjem. Hackathon v baltski regiji.
Digital Health Validator: dvomesečni digitalni inkubator ponuja priložnost novoustanovljenim podjetjem, da raziščejo in potrdijo svoje ideje.
Bootcamp Plus - Health VentureLab: Intenziven pospeševalnik, ki je osredotočen na področje zdravja in pomaga ambicioznim posameznikom in ekipam pri napredovanju inovativnih podjetij.

Vabljeni k ogledu EIT Health Bootcamp Consortium Brochure, kjer so objavljeni in opisani vsi zgoraj našteti Bootcampi.